Jan-Peter en Natasja Kelder

Wij zijn Jan-Peter (1985) en Natasja (1987) Kelder. Samen met onze zonen Sven (2010) en Levi (2013) wonen wij sinds juni 2013 in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Jan-Peter heeft een communicatie-achtergrond en werkte in het verleden bijvoorbeeld als communicatieadviseur bij het garagebedrijf van de NS. Natasja is een sociaal-hulpverleenster en werkte voor haar vertrek als pedagogisch begeleidster van kinderen met leer- en gedragsproblemen. In Nederland woonden we in Harderwijk, waar Jan-Peter bijzonder graag voetbalde, muziek maakte en fotografeerde. Natasja bakte graag (nog steeds trouwens) en fietste door de Veluwse bossen.

In Bangkok werken we beide voor Siam-Care, een kleine NGO met ongeveer 20 Thaise medewerkers. Siam-Care is ooit opgericht door een Nederlandse vrouw en zet zich in voor Hiv-besmette kinderen en de daar omheen staande gezinnen. Thailand is geen derde wereldland meer, wat op zich geweldig is. Zij het niet dat de hulporganisaties en fondsen nauwelijks meer investeren in het land. En naast de enorm rijke Thaien, wonen er helaas nog steeds veel zieken en armen die onvoldoende hulp krijgen van hun omgeving en de overheid. Voor deze mensen, die vanwege hun Hiv-besmetting gestigmatiseerd worden, zetten wij ons in. In financiële, medische maar ook geestelijke en morele zin.

Jan-Peter is verantwoordelijk voor de communicatie en de fondsenwerving in binnen- en buitenland. Natasja is verantwoordelijk voor de homecare en Siam-Care’s sponsorprogramma. We werken allebei gemiddeld 3 a 4 dagen in de week en brengen de rest van de tijd door met het opvoeden van onze mooie zoons. Ons grote verlangen is dat in dit Boeddhistische land de kerken vol zullen stromen. Door ons te ontfermen over de minderbedeelden en zo Gods liefde te delen hopen wij hier een steentje aan bij te dragen. In die zin doen we meer dan alleen financiële en medische hulp verlenen. We wijzen mensen op Jezus, in de hoop dat ze hem aannemen als hun redder en verlosser.

Hoe te steunen
IBAN: NL66ABNA0470315512
Ter name van: World Outreach International Nederland
Onder vermelding van: KELDER
Kamer van Koophandel, Amsterdam onder nummer 41.22.51.36

Eigen website
www.thaiseavonturen.nl

Comments are closed.